ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΑΡΚΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ


  Έφυγε σήμερα στα 80 του χρόνια ο αξέχαστος ηθοποιός της χρυσής εποχής του Ελληνικού Κινηματογράφου Ανδρέας Μπάρκουλης, που είχε ξεχωρίσει για το ταλέντο και τη γοητεία του.

 Είχε γεννηθεί στον Πειραιά στις 4 Αυγούστου του 1936. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο το 1956 και στον κινηματογράφο τον αμέσως επόμενο χρόνο με την ταινία "Μαρία Πενταγιώτισσα". ενώ ένα μικρό διάστημα της ζωής του το πέρασε στις Η.Π.Α όπου ασχολήθηκε επαγγελματικά με το τραγούδι.


 Εμφανίστηκε σε περισσότερες από εκατό ταινίες, παίζοντας κυρίως δεύτερους ρόλους σε δραματικές ταινίες, όπως «Κοινωνία ώρα Μηδέν» (1966), στο υπέροχο «Κοντσέρτο για πολυβόλα» (1967), «Όλγα Αγάπη μου» (1968), αλλά και κωμωδίες, όπως «Μια Ιταλίδα στην Ελλάδα» (1958), «Διακοπές στην Αίγινα» (1958), «Η Μουσίτσα»(1959), «Μην είδατε τον Παναή» (1962), «Το Δόλωμα» (1964), στην πολύ μεγάλη επιτυχία «Τζένη Τζένη» (1965), «Ησαΐα μη Χορεύεις» (1969), «Μια τρελή τρελή σαραντάρα» (1970) και η «Θεία μου η χίπισσα» (1970).


  Ο Ανδρέας Μπάρκουλης, έζησε τη μεγάλη δόξα, αλλά και τη μεγάλη εγκατάλειψημ περνώντας μεγάλες δοκιμασίες.

  Οι ταινίες όμως που μας άφησε, οι στιγμές που μας γέμισε, τον κρατούν αιώνια κοντά μας.

  Καλό Παράδεισο Ανδρέα. Σε ευχαριστούμεΕΝ ΕΛΛΑΔΙ - IN GREECE
      
ακολουθήστε μας - follow us

Share on Google Plus

ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ

Εν Ελλάδι με τον Κωστή Αλεξίου - η πιο αγαπημένη ταξιδιωτική εκπομπή του ελληνικού ραδιοφώνου - γεμάτη ήχους, γεύσεις, εικόνες και χρώματα - γεμάτη Ελλάδα - In Greece
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου